Oare visele chiar devin realitate?

Toți avem vise… dorințe, aspirații. Poate că unii vrem să avem mai mulți bani, alții ne dorim să fim cunoscuți, alții vrem să ne învingem limitele, să ne cumpărăm ceva, să învățăm ceva nou, să călătorim…

O parte din ele sunt relativ ușor de realizat, dar multe dintre ele necesită mult mai mult timp și muncă. Nu poți să realizezi ceva dacă nu-ți dorești cu adevărat. Deși în unele cazuri se poate… dar nu o să fii pe deplin mulțumit, e ca și cum trăiești visul altcuiva.

Unii oameni au uitat să mai viseze. O fi bine? O fi rău? Aceștia sunt oameni triști, resemnați, știu de la început că nu o să reușească și nici nu mai încearcă. Mulți oameni sunt așa. Și eu am fost cândva așa. Eu cred că un om care nu mai visează nu mai are nici un motiv să trăiască. Cum să trăiești când nici nu te mai preocupă ziua de mâine? De unde îți mai iei motivația?

Și ce e cel mai rău… acești oameni îi trag și pe ceilalți înapoi. Să zicem că un om are un vis măreț, nu are foarte mare încredere în el dar totuși speră și se pregătește din greu. Într-o zi se gândește să le povestească prietenilor lui, dar aceștia râd de el și îi zic că nu o să reușească niciodată. Un om într-o astfel de situație e tentat să renunțe foarte repede la visul lui doar pentru că ceilalți i-au spus că nu poate, deoarece e la început de drum și încă nu știe care îi sunt limitele.

Eu zic că orice vis poate fi îndeplinit, dacă cineva îți dorește cu adevărat, deoarece va găsi până la urmă calea prin care să reușească. Omenirea a evoluat datorită oamenilor cu vise mărețe. Dacă oamenii nu și-ar fi dorit mai mult, viața noastră ar fi arătat acum cu totul altfel. Probabil n-am fi știut lucrurile astea acum, și cu siguranță nu aș fi scris acum aici, pe calculator, pe internet… pe blog.

Un om care nu poate face ceva o să-ți zică și ție că nu poți să faci. Nu trebuie să-l asculți, continuă să faci ceea ce-ți place, iar rezultatele vor veni. De multe ori se zice că drumul până la atingerea unu țel e mai frumos chiar decât țelul în sine. Oricum, nu-ți face griji dacă nu reușești din prima. Poți să încerci de mai multe ori, de oricâte ori e nevoie; o să cazi, o să te ridici, iar într-o zi o să-ți atingi visul.

Visele mele? Să intru la facultatea la care vreau, să merg la mare, să învăț să cânt la chitară, să sar cu parașuta, să fac bungee jumping, să urc un munte, să învăț să pilotez un planor. Momentan, de astea îmi amintesc, cu siguranță mai sunt și altele. Și nu, nu vreau să se întâmple toate astea mâine, dar cândva vreau să le fac. 🙂

Visele tare care sunt?

 

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Oare visele chiar devin realitate?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s