Oamenii și mâncarea

Trăim ca să mâncăm sau mâncăm ca să trăim?

Eu cred că ambele, dacă n-am mânca n-am mai trăi. Dar ni se întâmpla și să trăim ca să mâncă. Păi să luăm un om obișnuit care lucrează pe un salariu mic, cum sunt la noi în România. Din banii ăia puțini pe care îi câștigă abia îi ajung să-și plătească  facturile și să-și cumpere de mâncare. Deci da, putem zice că unii oameni trăiesc sa să mănânce.

Și mai sunt oamenii pentru care mâncarea e totul, care toata ziua se gândesc la mâncare, cărora le e foame tot timpul. De fapt, noi ca și oameni suntem destul de limitați din acest punct de vedere, trebuie să mâncăm la perioade determinate de timp, de câteva ori pe zi. Asta înseamnă că multe activități din cele pe care le facem au într-o oarecare măsură legătură cu mâncarea. Și aici mă refer la munca realizată pentru obținerea banilor pentru a ne cumpăra produsele sau ingredientele pentru a găti mâncarea, timpul și efortul pe care îl facem în bucătărie, gătirea, pregătirea mesei, spălarea vaselor. Toate astea n-ar mai exista dacă n-ar trebui să mâncăm.

Unii oameni sunt mai pretențioși la mâncare, alții mănâncă orice. Unii mănâncă mai mult, alții mai puțin. Unora chiar le place să mănânce și ar mânca oricând, alții fac acest lucru doar ca să nu moară de foame. Unii mănâncă mai sănătos, alții mai nesănătos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s