Puțină medicină…

1385921_566648820068755_2144378191_nDupă cum am mai spus și cu alte ocazii, nu sunt mamă și nu mă pregătesc încă de așa ceva… am doar 18 ani. Dar e bine să te informezi din timp, ca să nu ajungi în diferite situații fără să știi ce trebuie să faci.

De exemplu, de curând am găsit informații despre ecografia transvaginală. Nu am căutat eu expres, dar am găsit. Ce este ea defapt? Este o ecografie care se face la începutul sarcinii, și care permite redarea imaginilor embrionilor.

Programarea pentru o ecografie transvaginală este absolut obligatorie să fie făcută de câteva ori în timpul sarcinii, o dată la începutul ei și apoi de câteva ori pe parcurs. În linkul atașat găsiți mai multe informații despre perioadele recomandate, nu are rost să mai repet eu aici.

Ce aș putea eu specifica, este faptul că aceasta este utilă în  cazul a numeroase afecțiuni ginecologice: în cazul unui chist ovarian, a sângerărilor vaginale anormale, menstruațiilor neregulate, pentru evaluarea problemelor de fertilitate, fibroame uterine, durere pelviană sau pentru diagnosticarea sarcinii extrauterine.

Cam atât despre acest subiect, deoarece nici eu nu cunosc prea multe informații despre el, dar v-am prezentat și vouă ceea ce știu. Pentru mai multe informații, google vă stă la dispoziție, nu exitați s-l folosiți pentru că veți găsi tot felul de informații utile și interesante. Foarte important este cum procesați informațiile găsite acolo și cum știți să distingeți între informațiile adevărate și cele false, respectiv între părerea unui specialist într-un anumit domeniu și tot felul de persoane care își dau cu părerea pe net…. deoarece ”nu tot ce zboară se mănâncă”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s