Cărțile pe care nu le-am avut în copilărie

Când eram mică nu eram atrasă de istorie, mi se părea că doar prezentul contează și că ”de ce m-ar interesa ceva ce s-a întâmplat în trecut?” sau ”cu ce mă ajută asta pe mine acum?”. De atunci lucrurile s-au mai schimbat și mi-am dat seama că noi în prezent suntem rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în trecut, iar dacă nu ne cunoaștem istoria, nu avem cum să știm cine suntem acum cu adevărat; e ca și când suntem niște copii care nu și-au cunoscut niciodată părinții.

Astăzi vreau să vă recomand câteva cărți care mie mi-au atras atenția, și pe care dacă le-aș fi citit când eram mică, mi-ar fi creat și mi-ar fi alimentat plăcerea pentru studiul istoriei. Totuși, zic că mai bine mai târziu decât niciodată, așa că aș vrea ca măcar acum să citesc aceste cărți și altele care prezintă istoria pe înțelesul tuturor. De asemenea, dacă sunteți părinți, vă recomand să le cumpărați copiilor voștri astfel de cărți deoarece sunt pline de poze și prezintă lucrurile pe înțelesul lor.

626

Prima carte despre care voi vorbi este China antică. Unele dintre temele tratate în carte se referă la cine sunt soldații din teracotă, când are loc Festivalul Bărcilor-Dragon, cum pot yin și yang să desăvârșească fericirea deplină sau cum ajută oasele de bivol și de oaie să comunice spiritele morților cu oamenii vii.

615

O altă carte foarte interesantă este Egiptul antic, care ne dezvăluie de ce egiptenii purtau talismane, de ce mamele din Egiptul antic trebuiau să mănânce un șoarec, de ce vechii egipteni purtau pe cap peruci parfumate și ce zeu egiptean avea cap de șacal.

2068

Armata de teracotă prezintă descoperirile unor țărani în anul 1974 care săpau un puț în actualul Xian, și anume niște fragmente din câteva figuri de lut. Acolo au fost îngropați în anul 210 Î. Hr. 8000 de războinici și cai de lut în mărime naturală, meniți să păzească mormântul Primului Împărat.

Sper că v-am convins cu aceste exemple de cărți că istoria poate fi prezentată și într-o formă atractivă, astfel încât copiii (și nu numai) să o studieze cu plăcere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s