Izolații termice

V-ați săturat de căldura sufocantă din interiorul casei voastre pe timp de vară? Factura la gaz vi se pare mult prea mare în lunile friguroase ale anului? Izolațiile tehnice sunt soluția. Astfel nu o să mai răbdați nici căldura nici frigul, și o să vă simțiți mult mai bine la voi acasă. De asemenea, veți fi mult mai protejați nu doar din punct de vedere termic, ci și fonic – zgomotele vecinilor nu o să vă mai deranjeze așa de tare, nici mașinile care trec pe drum. Nu e vorba de o izolare totală – pentru că ați fi cu totul izolați de restul lumii, și nu cred că vă doriți asta – ci mai degrabă o izolare parțială.

Aud de izolații termice de când sunt mică, deci sunt destul de familiarizată cu acest subiect. Am înțeles care-i faza cu izolațiile astea: dacă izolăm casa, înăuntrul ei se va păstra mult mai bine căldura, dar și răcoarea decât dacă aceasta nu e izolată.

În mod normal, pe timp de iarnă, centrala termică ar trebui să meargă în continuu dacă afară sunt -10 grade pentru a menține temperatura dinăuntrul casei în limite decente. De asemenea, vara intră căldura în casă chiar și atunci când ușile și geamurile sunt mereu închise pe timpul zilei. Asta se întâmplă dacă casa nu e izolată. În schimb, dacă ea e izolată, temperatura se menține mult mai ușor, iar frigul iernii nu reușește să între în casă așa de ușor chiar dacă afară sunt -10 grade, ca în exemplul dat de mine.

Și spun asta pentru că am văzut la mine acasă că de când tatăl meu a izolat tavanul și toți pereții, factura la gaz este mult mai mică decât înainte. Iar vara e chiar o plăcere să stai în casă, deoarece temperaturile sunt foarte decente în comparație cu cele de afară; nici măcar nu e nevoie de climă sau de aer condiționat.

Lucrurile pe care vi le prezint acum sunt, de altfel, foarte logice; cel puțin mie așa mi se par. Și atunci, de ce să cheltuiești în fiecare lună mai mult la gaz când poți să-ți izolezi pereții, cheltuiești o dată, dar rezultatele sunt mult mai bune? Aici vorbim de protecție la foc, metodă pe care eu chiar o recomand. Aceasta se poate realiza cu vată sau cu plăci de polistiren, pe tavan și pereți.

Sunt tot felul de site-uri de pe care vă puteți informa despre toate metodele, puteți afla cât costă, cum se realizează și cât de eficientă este. Eu nu vă pot da astfel de detalii tehnice deoarece nu mă consider în măsură să fac asta, nu am destule cunoștințe în acest domeniu. Tot ce vă pot eu spune e că merită să faceți această investiție, pentru că e o investiție de viitor.

În concluzie, apelați cu încredere la aceste metode de izolare, și nu veți fi dezamăgiți. Puteți să chemați un specialist care se ocupă cu așa ceva, sar puteți să vă informați singuri cum se realizează, să vizitați un magazin cu materiale de construcții, să cumpărați de ce aveți nevoie și să vă apucați de treabă.

Anunțuri

5 gânduri despre &8222;Izolații termice&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s