Design interior

camion2Atunci când ne cumpărăm o casă nouă – sau veche, dar e nouă pentru noi – trebuie să ne cumpărăm și mobilier cu care să umplem camerele și de care avem nevoie zilnic, pentru a le folosi, nu doar ca și aspect.

Întotdeauna am fost atrasă de designul interior (și exterior, de altfel), de modul cum se aranjează mobilierul într-un anumit fel pentru ca aspectul camerei să se schimbe, de culori și îmbinarea acestora. Una dintre emisiunile mele preferate din copilărie era „SOS Salvați-mi casa”, unde o echipă venea acasă la cineva care își dorea să le restaureze o cameră, iar aceștia făcea tot posibilul pentru a schimba cu totul camera respectivă ca și aspect. Ei făceau tot posibilul să păstreze o parte din obiectele din cameră și să să le includă în noul aranjament, restaurându-le și redându-le astfel frumusețea de odinioară. Nu e un lucru ușor ce făceau ei, ai nevoie de foarte multă creativitate pentru a face așa ceva. De asta, când eram mică îmi doream să devin designer interior… și acum mi-ar plăcea, problema e că în România nu prea ai cum să câștigi din așa ceva… sau cel puțin așa se spune. Nimeni nu știe cum e defapt un anumit lucru sau domeniu până când nu încearcă.

Nu prea m-a interesat pe mine partea legată de instalații, mi se pare mai degrabă un domeniu al bărbaților, nu prea așa avea ce căuta acolo. Totuși, și instalațiile trebuie să fie făcute cu mare atenție, chiar dacă acestea nu se văd, pentru că „dacă structura nu este făcută bine, nici construcția nu o să reziste”.

De asemenea, și feroneria mobilierului este foarte importantă. Ea trebuie să fie foarte puternică și să reziste în timp.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s