În căutare de laptopuri

Zilele astea am început vânătoarea pentru un laptop nu prea complicat pentru părinții mei. Mă tot gândeam să le iau un laptop deoarece calculatorul merge din ce în ce mai rău… nici măcar pe Facebook nu poți să stai deoarece se mișcă foarte greu, să nu mai vorbim de ascultat muzică pe youtube; Skype-ului îi ia vreo 5 minute să pornească și merge destul de rău, de aceea cred că un laptop ar fi cea mai bună soluție, deoarece eu merg la facultate, deci îmi iau și laptopul cu mine.

Am bătut internetul în lung și în lat până ce în final am dat de site-ul potrivit. Nu mi-a luat prea mult și am descoperit un laptop ieftin de la serverconfig. Am fost plăcut surprinsă să găsesc o gamă destul de largă de laptopuri ieftine. Mi-am pus ochii pe un Dell Latitude D830, un laptop compact business class. În mai puțin de 800 de lei am găsit un dual core de 15.4 inchi rezistent la șocuri și căzături, adică numai bun pentru tata, pentru că sunt sigur că o să-l care peste tot. Ar trebui sa facă față cerințelor actuale de pe internet și sunt sigur că are destulă putere să ducă toate provocările multimedia. Un mare plus este și transportul gratuit oferit de serverconfig.

Am mai văzut ceva echipament interesant pe serverconfig. L-am rugat pe fratele meu să-mi recomande ceva componente pentru desktopul meu. Să fiu sinceră, computerul ăla se mișca deplorabil. El zice că o nouă placă RAM l-ar face să zboare. Ei, nu chiar să zboare, dar să meargă mult mai bine. Totuși, nu destul de bine ca să îl pot folosi… oricum am laptopul.

La un moment dat zicea că vrea să facă un server din el. Zicea că-i un proiect personal. Nu știu cum o să-i iasă, dar eu îi urez mult succes. Mi-a spus că o să pot să-mi țin blogul pe el. Chestia asta sună destul de interesant. Sper să-i reușească, pentru că asta ar însemna că nu va mai trebui să plătesc hosting pentru blogul meu (celălalt blog, că ăsta e pe subdomeniu de la wordpress și oricum nu plătesc nimic pentru el).

Îmi place la fratele meu faptul că are proiecte îndrăznețe și că nu se teme să încerce diferite lucruri deși de multe ori n-are nici o idee ce face defapt. Ca de exemplu acum, când spunea că vrea să facă un server pe calculator. El defapt habar n-are să facă un server, dar dacă își pune în cap că o să facă unul, o să-l facă. E una din cele mai importante lecții pe care le-am învățat de la el: dai impresia că știi ce faci chiar dacă să zicem că n-ai nici o idee legată de ceea ce faci defapt, iar oamenii vor crede că ești profesionist.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;În căutare de laptopuri&8221;

 1. Frumos articolul , dar iata ce spun eu , calculatoarele pe linga faptu ca ramin in urma ca proprietati fizice , ele mai pierd din viteza de lucru datorita stocului de informatii inutile ale bronswerelor , windowsu , stocheaza si el ceea ce faci , deci pentru un computer care nu are capacitati foarte mari de memorie si hard,video si ram , cele de mai sus ii sint fatale .
  -In acest caz avem nevoie de mentenanta , iata propunerile mele daca te intereseaza , pentru ca am trecut si eu exact la fel ca tine si am reusit , chiar daca ai ultimu computer aparut el va incetini cu siguranta.
  -O sa-ti scriu titluri fara link , acestea daca le instalezi in computer vei vedea ca va creste viteza de lucru semnificativ , si ele trebuie rulate macar o data pe saptamina .
  -1 Glary Utilities , mentenanta cu un clik el va curata si va repara windows , deci o sa ai mereu un sistem operativ curat , broswere curate fara cokies si windows far stocarea datelor ce ai facut ieri alaltaieri e.t.c. . Acesta sa fie primu in instalare credema ca merita.
  -2 AsusLogic Diskdefragmenter , program de defragmentare a hard disku-lui va pune in ordine toate rafturile de date stocate hard astfel in cit windows va gasi cu cea mai mare usurinta toate datele , magistralele de lucru a windows vor fi libere si scurte.
  -3 SuperAntispiware acest program te va ajuta sa scapi de programele spion sau publicitate pe care un antivirus nu le va gasi , si care incetinesc sistemu operativ drastic , este gratuit si va fi ca un fulger pentru raul din computeru tau.
  -4 Foloseste o varianta de antivirus ce va consuma putine resurse , recomandarea mea este free antivirus BITDEFENDER este grozav si calculatoarele nul simt in lucru.
  -5 Un scut bun de firewall este zone alarm free zonealarm firewall , face echipa buna cu bitdefender , el va invata ce ai prin calculici , si la pornire te va intreba de zona de lucru in internet trusted sau public , tu sa alegi trusted .

  -Dupa toate acestea te vei mira cum calculatoru tau se va trezi la viata .

  Nu in ultimu rind depinde de ce bronswer folosesti , se poate instala AdblokPlus , care te va scuti de toate reclamele din internet si de toate cokiurile oferite fara rost vor fi blocate.

  Deci iata un calculator , trebuie sai facem si mentenanta sa-i asiguram curatenie .
  Admin http://www.Discutii100ro.com iti doreste succes , si sa stii ca ai un articol frumos , am considerat ca dau o mina de ajutor .
  Cristian.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s