Evoluția cursului valutar

Poate vă întrebați ce mai fac. Dacă mai trăiesc. Cum mai sunt.

Ei bine da: sunt ok, trăiesc… încă respir. Și învăț. Că deși sesiunea a trecut, deja ne aflăm la mijlocul celui de-al doilea semestru și încep parțialele. Ieri am avut unul; luni mai am un test, iar miercuri un alt parțial.

Și dacă tot învăț acum la macroeconomie, articolul acesta se armonizează perfect cu ceea ce învăț eu acum. După cum probabil știți și voi, există site-uri pe care poți vedea curs valutar in timp real bnr. Acestea sunt foarte folositoare, deoarece pe ele poți să vezi în timp real cum evoluează monedele de la o zi la alta. Uneori poți să prezici cum va evolua o anumită monedă, dar niciodată nu poți să știi cu siguranță și cu exactitate. Logic ar fi să se întâmple ceva anume, dar un eveniment neprevăzut poate să-ți schimbe toate socotelile.

De asta niciodată nu este bine să îți iei un credit într-o monedă străină. Creditul trebuie să fie luat în moneda în care primești salariul. Astfel, știm că 1 leu pe care îl câștigăm va valora tot 1 leu pe care va trebui să-l plătim, indiferent de fluctuația leului în raport cu euro, de exemplu. Altfel, nu vom avea nici o siguranță. Asta s-a întâmplat și în situația celor care au luat credite în franci elvețieni: moneda respectivă s-a depreciat foarte mult, iar aceștia au ajuns în imposibilitatea de a-și mai plăti creditele, deoarece ei câștigă în lei/euro/dolari, dar creditul trebuie să fie plătit în franci elvețieni.

Dar destul cu teoria pe net; eu mă întorc la învățat. Să aveți o zi minunată!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s